MBH befektetesi bank

TBSZ

Adófaragó Befektetési Számla

Az Adófaragó Befektetési Számla egy adókedvezménnyel, vagy adómentességgel egybekötött középtávú megtakarítási forma magánszemélyek részére.

Az új befektetési terméket elsősorban azon 25-55 év közötti Ügyfeleinknek ajánljuk, akik 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodnak

Az Adófaragó Befektetési Számlával rendelkező, megtakarító Ügyfeleink a számlára befizetett összeget – saját döntésüknek megfelelően – forintban vagy devizában denominált értékpapírokba fektethetik be. Ezen belül vásárolhatnak befektetési jegyeket, Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott értékpapírokat, Magyar Állampapírokat, és TakarékInvest strukturált kötvényeket, valamint a TakarékDirekt rendszeren keresztül kereskedhető, jogszabály által megengedett termékeket.

Az Adófaragó Befektetési Számla termékünket minden olyan belföldi és külföldi, de belföldiként adozó természetes személynek ajánljuk

  • akinek számít, hogy befektetett megtakarításai adómentesen* gyarapodjanak
  • aki 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodik,
  • aki forintban, vagy devizában szeretne megtakarítani,
  • aki számára fontos, hogy saját maga döntsön megtakarításának összetételéről,
  • aki a tőkepiacon elérhető befektetések magas, kiemelkedő hozamlehetőségét szeretné kihasználni.

Részösszeg felvételére csak a hároméves lekötési időszak utolsó napján van lehetőség. Egyéb, a futamidő alatt történő részösszeg kivét esetén az Adófaragó Befektetési Számla megszűnik (a számlán lévő állományról az Ügyfélnek rendelkeznie kell).

Az Adófaragó Befektetési Számla szabályai

Adófaragó Befektetési Számlát minden olyan belföldi és külföldi, de belföldiként adózó természetes személy nyithat, aki a számlanyitással egyidejűleg legalább 25.000 Ft, vagy ennek megfelelő értékű deviza befizetést teljesít az Adófaragó pénzszámlára.

Ezen felül, a számlanyitás naptári évében, eseti vagy rendszeres jelleggel további összegek helyezhetőek el. A számlanyitás naptári évét követően azonban az összegyűjtött pénzösszeg további befizetéssel nem gyarapítható, mivel megkezdődik a 3+2 éves lekötési periódus. A lekötési időszak alatt, a lekötött pénzösszeg a hozamok jóváírásán kívül, további befizetéssel nem növelhető.

Egy naptári éven belül ugyanazon Ügyfél az MBH Befektetési Bank Ztr.-vel egy Adófaragó Befektetési Számlaszerződést köthet. Amennyiben az Ügyfél a gyűjtögetés évében mondja fel az Adófaragó Befektetési Számláját, úgy új Adófaragó Befektetési Számlaszerződést abban az évben már nem köthet.

Részösszeg felvételére csak a hároméves lekötési időszak utolsó napján van lehetőség. Egyéb, a futamidő alatt történő részösszeg kivét esetén az Adófaragó Befektetési Számla megszűnik (a számlán lévő állományról az Ügyfélnek rendelkeznie kell).

Milyen előnyöket kínál az adófaragó befektetési számla?

A befektetőknek tőkejövedelmeik után kamat –, ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelemadót vagy osztalékadót kell fizetniük, azonban az Adófaragó Befektetési Számlával rendelkező Ügyfeleinknek

  • a számlán található befektetések hozamai után csupán 10 % adót* kell fizetniük, amennyiben befektetéseiket legalább hároméves időszakra kötik le a számlán,
  • amennyiben befektetéseiket a teljes ötéves lekötési időszak végéig megtartják a számlán, úgy befektetéseik után Ügyfeleink teljes adómentességben* részesülnek.

Egyedi kedvezmények

  • Nálunk számlanyitási díj nélkül nyithat Adófaragó Befektetési Számlát
  • Kedvező mértékű számlavezetési díj

Az Adófaragó Befektetési Számla segítségével, Ügyfeleink megtakarításaikat szabadon, saját döntésük alapján oszthatják meg az MBH Befektetési Bank Zrt. különböző típusú, lejáratú, kockázatú, hozamú, forintban vagy devizában kibocsátott befektetési lehetőségei között.

* A feltüntetett adómentességre és a kedvezményes adókulcsra a mindenkori szja törvény rendelkezései az irányadóak.